Home Cv-ul meu Ajutor Despre
Home → Intrebari frecvente

INTREBARI FRECVENTE


Generale

Angajator

CandidatGenerale
 1. Ce reprezintă HR.md?
  HR.md este orientat, pe de o parte, tuturor celor ce doresc sa se angajeze în câmpul muncii, celor ce aspira spre o avansare în cariera profesională, iar pe de o altă parte, angajatorilor care sunt în căutarea unor adevarati profesionisti.

 2. Este gratuit?
  Serviciile oferite de HR.md in baza ofertei "Free", în majoritatea lor, sunt gratuite. Dar exista si unele excepţii, si anume: plasarea asa-numitelor oferte de angajare "VIP" sau "hot". Pentru mai multe informaţii vizitaţi pagina ofertelor curente.

 3. Cine publică ofertele de angajare pe HR.md?
  Ofertele de angajare sunt publicate direct de angajatori, dar sunt verificate de echipa noastră cu scopul de a preveni apariţia ofertelor incomplete sau eronate. Echipa HR.md îşi asumă dreptul de a completa ofertele publicate în vederea asigurării calităţii conţinutului site-ului. Ofertele completate necorespunzător sau cu conţinut ce contravine legislaţiei RM vor fi anulate.

 4. Este obligatoriu să mă înregistrez?
  Pentru căutarea şi vizualizarea ofertelor de angajare nu este necesar să vă înregistraţi. Însă dacă doriţi să vă publicaţi CV-ul şi să aplicaţi la o ofertă de angajare prin intermediul site-ului nostru sau să publicaţi o ofertă de angajare atunci înregistrarea este obligatorie.

 5. Ce reprezintă un "cont"?
  Un cont vă ajută să beneficiaţi pe deplin de posibilităţile oferite de site-ul nostru. Astfel, atunci când doriţi să aplicaţi la o ofertă de muncă, sau doriţi să publicaţi oferte pe site-ul nostru, sistemul trebuie să vă recunoască. Astfel este asigurată legătura dintre datele/ofertele introduse de dvs şi acţiunile pe care le efectuaţi (aplicare la o ofertă de muncă, editare cv, publicare/editare ofertă etc).

 6. Ce reprezintă activarea contului?
  Pentru a asigura credibilitatea informaţiei şi a exclude erorile legate de introducerea unei adrese e-mail greşite, se foloseste un mecanism de activare a contului înregistrat. Astfel, după înregistrare, veţi primi un mesaj email cu instrucţiunile de activare a contului.

 7. Mi-am făcut un cont pe site-ul vostru, dar nu am primit nici un e-mail de activare. Nu pot intra în sistem!
  Unele servicii de poştă electronică (Gmail, Yahoo! Mail, Hotmail) uneori din greşeală pot muta unele mesajele email în mapa pentru spam (mesaje cu conţinut publicitar, nesolicitate). Dacă nu aţi găsit mesajul cu instrucţiunile de activare a contului nici în respectiva mapă, încercaţi să vă înregistraţi încă odata folosind o altă adresă email.

 8. M-am înregistrat, dar nu pot intra in sistem. De ce?
  Cauza cea mai probabilă – nu aţi activat contul. După înregistrare, sistemul nostru vă va expedia un cod de activare la adresa email indicată de dvs. împreună cu instrucţiunile respective.

  Dacă însă aţi activat contul, dar tot nu reuşiti să intraţi în sistem contactaţi-ne la info@hr.md.

 9. Am uitat parola, cum o pot restabili?
  Utilizaţi serviciul de restabilire a parolei.

 10. Ce reprezintă ofertele marcate ca "VIP"?
  Ofertele "VIP" sunt ofertele propuse de companiile inregitrate pe site. Ofertele "VIP" apar în rezultatele căutării şi în paginile categoriilor catalogului, exact ca şi ofertele simple, plus la aceasta tiltul ofertelor "VIP" apare şi in partea de sus sau dreapta sus a ecranului, astfel relevanţa ei devine mai mare. In paginile categoriei corespunzătoare oferta VIP este întotdeauna vizibilă.

  Dacă sunteţi interesat în a procura una sau mai multe oferte "VIP", vă rugăm să ne contactaţi.

 11. Am observat o iconiţă care însoţeşte unele oferte "VIP". Ce reprezintă ea?
  Această iconiţă arată că ofertele respective corespund întocmai criteriului dvs. de căutare sau categoriei pe care o vizualizaţi.

 12. Observ un câmp numit "Jobref", ce-i cu el?
  Câmpul "Jobref" permite afişarea ofertei de angajare după referinţă, pe care o puteţi vedea şi memoriza atunci când vizualizaţi ofertele de angajare (exemplu: JobRef: ED-68).


Angajatori

 1. Cum pot publica o oferta?
  Pentru a putea publica o ofertă pe HR.md este necesar să înregistraţi şi să vă activaţi contul, după care puteţi utiliza meniul din partea stângă pentru a accesa opţiunea "Oferte de angajare".

 2. Câte oferte pot publica gratuit?
  Aveţi posibilitatea de a plasa câte o ofertă de muncă la fiecare 7 zile. Ofertele de tip "VIP" nu sunt limitate in aceasta privinţă.

 3. Cum pot publica oferte "VIP"?
  Iniţial, aveţi la dispoziţie 2 oferte "VIP" gratuite. Pentru a defini oferta ca "VIP" activaţi opţiunea respectivă la crearea ei.

  Dacă sunteţi interesat în a procura una sau mai multe oferte "VIP", vă rugăm să ne contactaţi.

 4. Am publicat o ofertă, dar ea nu apare pe site. De ce?
  Ofertele de angajare sunt verificate de echipa noastră înainte de publicare cu scopul prevenirii apariţiilor ofertelor incomplete sau eronate. Puteţi vedea starea ofertelor publicate accesând opţiunea "Oferte de angajare" din meniul stâng.

 5. Cum pot edita/şterge ofertele?
  Consultaţi schema de mai jos pentru explicaţii.
  a. Indică oferta de tip "VIP".
  b. Editare ofertă.
  c. Ştergere ofertă.
  d. Vizualizarea persoanelor care au aplicat la respectiva ofertă.
  e. Starea curentă a ofertei - poate fi în curs de aprobare, activă sau expirată.
  f. Republicare ofertă - atunci cand oferta expiră, o puteti prelungi doar cu un sigur click.

 6. Ce se întâmplă atunci când oferta expiră?
  Dacă oferta publicată nu are dată de expirare, ea va expira automat peste 15 zile. Ofertele expirate rămân în contul dvs., marcate ca "expirate", dar nu vor fi accesibile căutării în site.

 7. Cum funcţionează "republicarea" ofertei?
  Republicarea unei oferte expirate va fi considerată ca o ofertă nouă, respectiv, în cazul republicării unei oferte VIP - numărul de oferte VIP disponibile va fi diminuat cu o unitate, iar în cazul republicarii unei oferte simple (la pachetul gratuit) veţi putea adăuga o altă ofertă după 7 zile.

  La "republicare" data de expirare a ofertei va fi automat prelungită cu 180 zile începând cu ziua curentă.

 8. Cum îmi pot schimba parola de acces?
  Parola de acces în site poate fi schimbata accesând opţiunea "Editare Profil" din meniul din partea stângă.


Candidaţi

 1. Cum îmi public CV-ul pe HR.md?
  Pentru a publica CV-ul dvs. pe HR.md este necesar să înregistraţi şi să vă activaţi contul, după care puteţi utiliza meniul din partea stângă pentru a accesa opţiunea "Editare CV". Aici aveţi două opţiuni – puteţi completa CV-ul dvs. online sau îl puteţi încărca dacă îl aveţi deja ca fişier Word sau altul. Dacă aţi ales opţiunea de completare a CV-ului online, îl veţi putea vizualiza utilizând opţiunea "Vizualizează CV".

 2. Vreau ca în CV-ul meu de pe HR.md să apară si fotografia mea. Este posibil?
  Este posibil – câmpul de încărcare a fotografiei dvs. îl găsiţi printre câmpurile de editare a CV-ului online. Ţineţi cont de faptul ca fotografia trebuie sa fie în format JPG, PNG sau GIF şi nu trebuie să depăşească mărimea de 50Kb.

 3. Am CV-ul ca fişier în calculator şi vreau să-l încarc pe HR.md. Care sunt tipurile de fişiere acceptate de site-ul dvs.?
  Tipurile de fişiere acceptate de site:
  •  DOC (Word document)
  •  RTF
  •  PDF
  •  TXT
  Mărimea maxim admisă a fişierului încărcat: 400Kb

 4. Ce se întâmplă atunci când eu aplic la o ofertă de HR.md? Ce date vede angajatorul?
  Atunci când aplicaţi la o oferta de angajare, angajatorul respectiv va primi un email prin care va fi înştiinţat despre faptul ca cineva a aplicat la oferta sa. Angajatorul la oferta căruia aţi aplicat va putea vizualiza CV-ul dvs. completat online sau/şi CV-ul dvs. încărcat ca fişier.

 5. Cum îmi pot schimba parola de acces?
  Parola de acces în site poate fi schimbata accesând opţiunea "Editare Profil" din meniul din partea stângă.

 6. Ce reprezintă "Ofertele prin poştă"?
  Acest serviciu vă va expedia emailuri de fiecare dată când vor apărea oferte noi pe site. Puteţi filtra emailurile despre ofertele noi apărute după anumite cuvinte-cheie, localitate şi/sau categorii.

  De exemplu, dacă includeţi "manager, director" în câmpul pentru cuvinte-cheie, alegeţi "Chişinău" din câmpul "Localitate" şi categoria "Arhitectura şi Design", veţi primi email numai dacă pe HR.md va apărea vreo oferta care conţine unul sau ambele cuvinte-cheie în titlu sau descriere, va fi valabilă pentru Chişinău şi va aparţine categoriei respective.

 

© Copyright 2019, IDS Consulting         Termeni si conditii de utilizare       Trimite-ne parerea ta
info@hr.md     На русском языке